Opleiden en ontwikkelen

Aan de slag bij Reeling

Nadat je het selectieproces hebt doorlopen, kan je bij ons direct aan de slag met het inwerktraject. Je krijgt een buddy die jou op de achtergrond alle kneepjes van het vak leert. De meeste functies bij Reeling heb je na 2 tot 3 jaar onder de knie.

Jouw inwerktraject

Vanaf het eerste moment dat je bij Reeling aan de slag gaat, start je inwerktraject. Je wordt gekoppeld aan een ervaren kracht binnen Reeling, je buddy. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor jouw inwerktraject. Omdat je buddy een eigen caseload heeft, werk je al snel mee in de praktijk. Zo heb je alle ruimte om samen te sparren. Naast de overdracht van alle belangrijke kennis, word je ook gecoacht op je communicatieve vaardigheden. Onze doelgroep vraagt om een beheerste en duidelijke benadering. Je krijgt bij ons de gelegenheid om het inwerktraject op eigen tempo te doen, al weten we uit ervaring dat je na ongeveer drie tot zes maanden wel toe bent aan je eigen cliënten.

Blijvend ontwikkelen

In ons vakgebied verandert er regelmatig iets. Daarom blijf je nieuwe situaties tegenkomen en is het werk erg divers. Gaandeweg weet je steeds beter waar je de juiste informatie vandaan moet halen. Daarnaast heeft een politieke wijziging vaak direct invloed op de manier waarop wij ons werk doen. We houden elkaar graag op de hoogte en zoeken naar de beste manieren om deze kennis met elkaar te delen. Dat kan digitaal, via kennissessies of externe bijscholing.

 Ik houd ervan om concreet te zijn en ik wil mensen graag écht helpen. Daarom past deze baan zo goed bij mij. 

Intervisie en bijscholen

Gedurende je dienstverband bij Reeling, leer je de cliënten goed kennen. Ook bouw je kennis en ervaring op als het gaat om ziektebeelden en complexe familiesituaties. Dat geeft diepgang aan je werk, maar ook op persoonlijk vlak: je leert omgaan met onalledaagse situaties. Dat ondernemerschap en de wil om te groeien, past bij Reeling. We organiseren meerdere malen per jaar intervisiebijeenkomsten om van elkaar te leren. Daarnaast zijn er 2 à 3 (externe) bijscholingsactiviteiten. Deze activiteiten breng je met je leidinggevende in kaart tijdens je jaarlijkse functioneringsgesprek.

Meer weten over werken bij Reeling?

Lees er meer over in het verhaal van mentor/curator Josephine of van de bewindvoerder Joyce. Bekijk de informatie over solliciteren en de vacatures. Of neem contact met ons op!